БОЛНИЧНИ ПОВИКВАТЕЛНИ СИСТЕМИ

nurse call

Системите за спешно оповестяване имат широко приложение в частни, търговски и обществени сгради. Подходяща са за:

 • Хотели
 • Почивни домове
 • Санаториуми
 • Домове за възрастни хора
 • Болници
 • Къщи за гости
 • Фитнес центрове
 • Солариуми
 • Тоалетни
 • и много други приложения

АДРЕСИРУЕМА БОЛНИЧНА ПОВИКВАТЕЛНА СИСТЕМА QANTEC

Quantec


Quantec е мощна, и лесна за използване адресируема система за повикване, която помага да се осигури жизненоважна комуникация в цялата сграда. В среди, където ефективността е от първостепенно значение, Quantec осигурява резултати, като помага да се спести време на персонала, да се сведе до минимум безпокойството и да се подобри качеството на грижите за пациентите, клиентите или служителите. 

Със своето гъвкаво маршрутизиране на повикванията, множество нива на повикване, уникален протокол за данни, който работи само по два кабела, и програмируем системен контролер за лаптоп, Quantec може да бъде адаптиран към точните оперативни нужди на всяка сграда. Например, повикванията могат да бъдат насочвани към различни части на обекта по различно време на деня, а не отговорените повиквания могат да бъдат настроени да се прехвърлят към други зони след предварително определено време. 

Освен огромната гама от повиквателни модули, дисплеи, точки за наблюдение, звукови сигнализатори, светлинни сигнализатори и инфрачервени предаватели, системата включва множество водещи в индустрията функции.

Основни характеристики на адресируема  система за спешни повиквания Qantec

Множество нива на повикване  Включително стандартно повикване, самостоятелен санитарен възел, необходимост от помощ, спешен случай, атака на персонала, присъствие и присъствие.

Гъвкаво маршрутизиране на повикванията  Quantec може да бъде адаптиран към точните ви оперативни изисквания, независимо какви са те.

Приемане на обаждане  Спестява ценно време, тъй като не позволява на повече от един служител да се отзове на едно и също повикване.

Автоматично пренасочване на повикване  Прехвърля всички не отговорени повиквания към други области, за да се гарантира, че на тях се отговаря в рамките на предварително определено време.

Светлинна сигнализация  Светлинните индикатори на входната врата и коридора, насочват визуално персонала към източника на повикване.

Присъствие на персонала  Помага на мениджърите, сестрите и болногледачите да откриват своите колеги, като показва къде работят.

Нощен режим  Позволява на Quantec да работи по съвсем различен начин през нощта, като осигурява по-малък брой служители и по-ниски нива на шума.

Звукови сигнализатори за проследяване на повикване  Уведомява персонала, че други повиквания чакат, като издава тих звуков сигнал във всички заети стаи.

Допълнителен софтуер за анализ на данни  Позволява на мениджърите да извеждат на настолен компютър отчети за времето за реакция при повикване, най-натоварените смени, най-посещаваните стаи и др.

Допълнителни устройства за пейджинг  Допълнителни буквено-цифрови и само тонални функции за пейджинг, които са на разположение на болногледачите в движение.

Възможност за DECT  Позволява насочване на съобщения за повиквания към много DECT телефонни системи на трети страни. Quantec softuer

Наблюдение на устройствата  Quantec постоянно контролира всички мрежови устройства и ви информира за всякакви проблеми, като намалява времето и разходите за поддръжка.

Програмируем системен контролер за лаптоп  Позволява на Quantec да се адаптира към вашите променящи се изисквания без скъпо преокабеляване, без бъркотия и без суета.

Лесно инсталиране и разширяване  Системата за пренос на данни с два проводника на Quantec я прави идеална за нови и съществуващи обекти, където често може да се използва съществуващото окабеляване.

Универсални устройства за програмиране  Позволява свързване с Quantec на опционални превключватели на трети страни за опционално съответствие с HTM 08-03 

Защита на персонала  Опционалните инфрачервени предаватели за сигурност на Quantec могат да помогнат за защита на персонала от разтревожени пациенти, нарушители и агресивни посетители.

Стандартни повиквания

За да се задейства стандартно повикване, потребителят натиска бутона "CALL" на повиквателният бутон, дърпа кордата, задейства дистанционният бутон или активира бутона за повикване на инфрачервения бутон за врата или китката. Това предизвиква бавно пулсиране на червената сигнална лампа на повиквателният бутон. Извън помещението звуковите сигнализатори пулсират бавно, светлинните индикатори (ако са монтирани) мигат с червен импулс и всички съответни дисплеи показват точното местоположение от което е постъпило повикването. Ако повикването е генерирано с помощта на инфрачервена бутон за врат/китка, чрез инфрачервена повиквателен бутон, идентификаторът или името на потребителя също могат да бъдат програмирани да се показват на дисплеите.  Ако са монтирани, нискочестотните звукови сигнализатори(сирени) могат да бъдат програмирани да звучат във всички точки за повикване в режим на присъствие, когато се появи повикване на друго място в системата. Това спомага за намаляване на нивата на звука чрез тихо информиране на персонала, че други повиквания чакат, което ги подтиква да посетят дисплея - особено полезна функция за персонала, работещ на нощни смени.

Повиквания за нападение срещу персонала

За да помогне в борбата със заплахата от вербално и физическо насилие над членовете на персонала, Quantec предлага опционално ниво на повикване за нападение над персонала, което помага за защита на персонала от разтревожени пациенти, нарушители и/или агресивни посетители.

Quantec Calls

Продукти от серия QUANTEC​

МОДЕЛ

ОПИСАНИЕ

МОДЕЛ

ОПИСАНИЕ

QT601-2

Централен kонтролер

QT385

Рамка за монтаж на QT601

BF359/3S

Остъклен корпус от неръждаема стомана

QT707

Софтуер за програмиране на Quantec

QT707S

Quantec Management Software

QT603

Мрежов сплитер Quantec

QT608C

Дублиращ дисплей с бутони за управление

QT608CD

Дублиращ дисплей

QT608CD1S

Голям дублиращ дисплей

QT615S

Интерфейс за дисплей

QT423

Конфигуратор на Quantec

QT688

Адресируема сирена

QT688/2

Адресируема сирена 85dB

QT606A

Адресируем светлинен индикатор с вградена сирена

QT606S

Подчинен светлинен индикатор с вградена сирена

QT606

Подчинен светлинен индикатор

QT602

Адресируем повиквателен бутон с ресет и изход за   допълнителен дистанционен бутон

QT602E

Адресируем повиквателен бутон с пиктограми и изход за допълнителен дистанционен бутон

QT609

Адресируем повиквателен бутон

QT607

Подчинен повиквателен бутон с корда

QT602RS

Инфрачервен адресируем повиквателен бутон с ресет и изход за допълнителен дистанционен бутон

QT602ERS

Инфрачервен адресируем повиквателен бутон с пиктограми и изход за допълнителен дистанционен бутон

QT609ERS

Инфрачервен адресируем повиквателен бутон

QT605S

Ресет бутон за тоалетни с вградена сирена

QT302RXR

Основен инфрачервен приемник за монтаж на тавана

QT302RXRS

Подчинен инфрачервен приемник за монтаж на тавана

QT422RX

Радио приемник

QT412RXA

Презареждащ се паник бутон IR/RF (push/pull за атака)

QT412RXCA

Презареждащ се паник бутон IR/RF (push за повикване /pull за атака)

QT424/10

Комплект за зареждане на 10 трансмитера от серия QT412

QT432

Инфрачервен повиквателен бутон за носене на врата

QT432W

Инфрачервен повиквателен бутон за носене на ръката

NC805C/6

Дистанционен повиквателен путон за лежащо болни с дължина на кабела 1,8 м

NC805C/14

Дистанционен повиквателен бутон за лежащо болни с дължина на кабела 4,2 м

NCP-13

Резервен антибактериален комплект за QT607

NC805D

Дистанционен повиквателен бутон за лежащо болни с разтеглив кабел с дължина 1,2-3,6 м

БОЛНИЧНИ СИСТЕМИ ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ СЕРИЯ NC 800

Гъвкаво и лесно конфигуриране

Системата поддържа широка гама от модули и допълнителни принадлежности, които я правят многофункционална. Конфигурирането и проектирането става изключително бързо и лесно. Тези свойства правят NC800 една от най продаваните конвенционални системи на пазара.

Защо NC800?

 • Над 10,000 системи са тествани и инсталирани
 • Лесна за използване
 • Атрактивен дизайн
 • Лесна инсталация – използва се четири или шест жилен алармен кабел
 • Широка гама от модули
 • Две нива на повикване – стандартно и спешно
 • Без ограничение за големината на системата
 • Системата е резервирана с акумулаторни батерии
 • Система за защита на персонала - опция
 • Възможност за известяване на пейджър всички детайли на повикването /по желание /
Quantec

Какво може NC800?

 • Позволява да бъде направено повикване за помощ от гост, пациент или друг нуждаещ се от помощ
 • Необходимост от потвърждение на всяко повикване от обслужващият персонал, което гарантира, че нуждаещият се от помощ е посетен
 • Контролира шкафове за съхранение, каси или складови помещения за не оторизиран достъп
 • Контролира телефони, входни врати или друга апаратура за активиране или технически проблем
 • Информира персонала за нападение на служител
 • Изпраща съобщения до пейджъри
 • Пълни разпечатки за всички събития в системата, активност на персонала посредством DATALOG
800_series app

Стандартна система или система за спешно повикване?

В зависимост от типа на повиквателните устройства, които се използват в системата тя може да бъде планирана за “стандартно” повикване или “спешно“ повикване. При стандартната система потребителят активира някой от стандартните повиквателни бутони, след което червена светлина на бутона индикира, че той е задействан. С активирането на бутона сигнала се получава от контролният панел, който уведомява обслужващият персонал чрез светлинна и звукова сигнализация за постъпило ново повикване. Автоматично се задействат асоциираните към съответният бутон сирени и светлинни индикатори по коридора.

Спешните повиквания се получават, чрез активиране на някой от бутоните за спешно оповестяване. След задействането на бутона започва да премигва червена индикация, което показва, че той е активиран. На контролният панел започва да премигва съответната стая, придружена от специфичен звуков сигнал. За допълнителна сигнализация светлинните индикатори свързани към конкретният бутон премигват непрекъснато.

Избора на система зависи от приложението и конкретният обект. Например за хотели, домове за възрастни хора, санаториуми е подходящо да се използва „стандартно“ повикване, доколкото за болници и клиники е препоръчително да се проектира системата, като „спешно“ повикване.

Контролен панел

Монтира се на място до което има лесен и бърз достъп персонала. Контролните панели са с различни размери в зависимост от броят на зоните. Максимален брой зони за един панел 90. Дублиращи панели се използват при необходимост.

Повиквателни устройства

Точките за повикване трябва да се инсталират в спалните стаи, баните, тоалетните, дневни и др. Ако е необходимо могат да се инсталират няколко точки за повикване във всяка стая. Комбинация от различни типове повиквателни устройства и светлинни индикатори могат да бъдат свързани към една зона.

Там където стаите са разположени по дължината на коридор, се препоръчва монтиране на светлинна сигнализация над вратите, за по добра визуализация и реакция на персонала.

Допълнителни повикващи устройства

За лежащо болни се предлагат ръчни или крачни бутони.

Контролни модули

Използват се за активиране на „стандартно“ повикване, при отваряне врата на авариен изход, шкаф за лекарства или склад. Повикванията могат да бъдат изолирани посредством ключ. Контролните модули могат да бъдат свързани към друго устройство, посредством NO/NC контакт, като например подложка която следи промяна в налягането. По този начин тя се превръща в бутон за стандартно повикване.

Инфрачервени повиквателни бутони, приемници и предаватели

За защита на персонала от агресивни посетители, нервни пациенти или нападатели, се използват инфрачервени приемници за монтаж на таван и съвместни инфрачервени предаватели и бутони които могат да генерират „стандартно“ или „спешно“ повикване. Приблизителен обхват на предавателя -10м.

Светлинни индикатори

Там където стаите са разположени по дължината на коридор, се препоръчва монтиране на светлинна сигнализация на вратите, за по добра визуализация и реакция на персонала. Максимум четири зони могат да бъдат вързани към един индикатор.

Сирени

Максимум три сирени могат да бъдат свързани към един изход за сирена на контролният панел, за по добра звукова сигнализация.

Релейни модули

Външни сирени, лампи и други могат да бъдат свързани към зона или група от контролният панел, чрез 12V релеен модул

DATALOGGER

Използва се за регистриране с дата и час на всяко повикване и възстановяване на бутона. Служи за анализ на действията на персонала и времето за реакция.

Продукти от серия NC800


МОДЕЛ

ОПИСАНИЕ

МОДЕЛ

ОПИСАНИЕ

NC806C

Светлинен индикатор за врата

NC805C/6

1,8 м бутон за лежащо болни

NC806CS

Светлинен индикатор за врата със сирена

NC805C/14

4,2 м бутон за лежащо болни

NC806C/SS

Светлинен индикатор за врата инокс

NC805Р

Ръчна/крачна пневматична подложка (изисква NC805AS)

NC806CS/SS

Светлинен индикатор за врата със сирена инокс

NC805AS

Дистанционен ключ за NC805P

NC807C

Бутон за монтаж на таван с шнур (няма ресет)

NC805MD

Преносим детектор за движение

NC802DB

Повиквателен бутон за „стандартно“ повикване, бутон за ресет и 1,8м бутон за лежащо болни

NC302RXC

Инфрачервен главен приемник за монтаж на таван

NC802DM

Повиквателен бутон за „стандартно“ повикване с магнитен ресет, 1,8м бутон за лежащо болни

NC302RXCS

Подчинен инфрачервен приемник за монтаж на таван (макс. 3 към един главен)

NC894DKB

Изолираща контролен модул, бутон за ресет

NC802DERB

Инфрачервен повиквателен бутон, 1,8м бутон за лежащо болни, бутон за ресет

NC894DKM

Изолираща контролен модул, магнитен ресет

NC802DERM

Инфрачервен повиквателен бутон, 1,8м бутон за лежащо болни магнитен ресет

NC802DEB-1/2

Повиквателен бутон за „спешно“ повикване, бутон за ресет, 1,8м бутон за лежащо болни (може да генерира „стандартни и спешни повиквания)

NC312RXA

Инфрачервен предавател с 2 бутона за „спешни“ повиквания

NC802DEM

Повиквателен бутон за „спешно“ повикване, магнитен ресет, 1,8м бутон за лежащо болни (може да генерира „стандартни и спешни повиквания)

NC312RXCA

Инфрачервен предавател с 2 бутона за „стандартни“ и „спешни“ повиквания

NC802DEWM

Главен водозащитен бутон с магнитен ресет (може да генерира стандартни или спешни повиквания)

NC312RXC

Инфрачервен предавател за „стандартни“ повиквания

NC802DEWS

Подчинен водозащитен повиквателен бутон ( макс. 10 към един главен)

NC312BM

Батерия за предавател

NC802DEM/SS

Повиквателен бутон с магнитен ресет (може да генерира стандартни или спешни повиквания) инокс

NC803M/10

10 бр. Магнитни ресет ключа

NC804DE

Повиквателен бутон за „спешни“ повиквания, бутон за ресет

NC803M/50

50 бр. Магнити ресет ключа

NC809DEM

Повиквателен бутон за „спешни“ повиквания, магнитен ресет

NC809DB

Ресет бутон

DP800KPD

DATALOGGER, софтуер и принтер

NC809DB/SS

Ресет бутон -инокс

DP800KD

DATALOGGER, софтуер

NC809DM

Магнитен ресет бутон

DP830K

Интерфейс за 30 зони (изисква се за всеки 30 зони към DP800KPD, DP800KD

NC899IRR

Ресет с ключ

БЕЗЖИЧНА ПОВИКВАТЕЛНА СИСТЕМА

Много е важно да получавате необходимата помощ при спешни ситуации на време. Безжичната повиквателна система има за цел своевременно да сигнализира обслужващият персонал в случай на спешно повикване. Повиквателните модули обикновено се монтират до леглото в тоалетната или банята. Бутонът, който се монтира в банята е влагозащитен и е с  корда с за по-голямо удобство. И двата модула имат бутон за нулиране на повикването. Всички сигнали се визуализират на LED дисплей с номер на стаята или леглото откъдето е постъпило повикването. В една система в зависимост от необходимостта и конкретните изисквания, могат да се използват неограничен брой дисплеи и ръчни приемници, които улесняват персонала и гарантират своевременна реакция на всяко повикване.

Quantec

Предимства на безжичната повиквателна система

Минимални разходи за инсталация

Бърза и лесна инсталация без да се нарушава интериора

Повишаване ефективността на персонала

Продукти за изграждане на безжична повиквателна система

Модел

Описание

Модел

Описание

RGNC- EC-200CX

Влагозащитен повиквателен бутон с бутон за нулиране на повикването

RGNC- EC-220PT

Влагозашющитен повиквателен бутон с корда

RGNC-EC-220PH

Повиквателен бутон с кабел за лежащо болни

RGNC-EC-400L

Многоцветен светлинен индикатор с вградена сирена

RGNC-EC-680W

Приемник тип часовник

RGNC-EC-680P

Приемник тип медальон

RGNC-EC-1000R

Цветен безжичен приемник с разширени комуникационни функции макс, 400 бутона

RGNC-EC-360R

Безжичен приемник с цифрова буквена индикация макс.400 бутона

RGNC-EC-600R

Безжичен приемник с двустранен дисплей макс, 400 бутона

RGNC-EC-400RD

Безжичен приемник с цифрова и буквена индикация макс.400 бутона, възможност за свързване със софтуер за мониторинг и контрол

RGNC-EC-900S

Усилвател на сигнала

RGNC-EC-410R

Безжичен приемник за връзка с PC