Аварийно оповестителни системи​ EN54

diva 8

ATEIS DIVA КОМПАКТНА ОПОВЕСТИТЕЛНА СИСТЕМА

Системата DIVA е компактна PA/VA система, специално проектирана за малки до средни инсталации. Тя има всички основни функции, и отговаря на изискванията на EN54-16 и BS5839/8 за гласова аларма, включително пълно наблюдение на системата, наблюдение на импеданса на линията на високоговорителя, наблюдение на микрофона и наблюдавано взаимодействие с отдалечени устройства.

За по-големи инсталации към системата могат да се добавят до 15 DIVA-8SG2 устройства. Усилвателите на главния модул могат да споделят мощността си с подчинени модули, където е необходима повече мощност.

За повече информация се свържeте с нас

DIVA8MG2

DIVA8MG2   ГЛАВЕН КОНТРОЛЕР

DIVA-8MG2 е компактен 2-канален PA/VA контролер с максимум 128 зони. Той предоставя подобрена цифрова аудио обработка (DSP), плейър за цифрови съобщения с до 45 минути съхранение на съобщения, напълно наблюдаван пожарникарски микрофон, мониторинг на усилвателя с превключване към резервни и мониторинг на линията на високоговорителя за 16 аудио линии (8 линии A/B). DIVA-8MG2 е оборудван с 5 аудио входа, включително един пожарникарски микрофон, една системна пейджинг конзола, един микрофонен/линеен вход и два линейни входа за BGM. Всички аудио входове включват контрол на звука, еквалайзер и VOX активиране в софтуера. Главното устройство има 2 изхода за състояние на системата и 2 RS232 серийни порта за контрол от трета страна, като например Modbus контрол. 

DIVA8SG2

DIVA8SG2   ПОДЧИНЕН КОНТРОЛЕР

Подчиненото устройство DIVA-8SG2 е разширително устройство за контролера DIVA-8MG2. То увеличава броя на зоните за пейджинг с 8 зони за всяко подчинено устройство, добавено в системата. До 15 подчинени устройства могат да бъдат свързани към контролера DIVA-8MG2 в локална мрежа. Пълна система DIVA осигурява до 128 зони (A/B). Устройствата DIVA-8SG2 са свързани към системата чрез екраниран кабел STP CAT5/6 (макс. дължина 100m). DIVA-8SG2 управлява същия капацитет от 1000 W като контролера DIVA-8MG2 (при 100 V) на всеки канал на усилвателя (музикален + глас). Отделният музикален или гласов канал или и двата канала могат да бъдат ръчно/автоматично маршрутизирани зони чрез настройките на софтуера DIVA. За максимална гъвкавост, свързаните усилватели могат да разпределят мощността си между множество подчинени устройства или към системата могат да се добавят допълнителни усилвателни канали, за да се помогне, когато е необходима повече изходна мощност. Сигналът на 100V усилвател просто се свързва към подчинените, за да създаде 100V сигнална шина. 

.

ATEIS Интегрирана мрежова система IDA8

Системата IDA8 е силно интегрирана мрежова PA/VA система, която отговаря на настоящите изисквания за IP и/или оптична мрежа. Тази система позволява реализирането дори най-сложните системни проекти. IDA8 отговаря на изискванията и е в съответствие с EN54-16, ISO 7240-16, UL60065, UL2572 и BS5839/8. Предлагат се множество модули спомагащи реализирането на големи инсталации.

За повече информация се свържете с нас

DIVA8SG2
IDA8SAB

IDA8SAB  ПОДЧИНЕН КОНТРОЛЕР

 Подчиненото устройство IDA8SAB e с усъвършенствана обработка на цифрови аудио сигнали (DSP), с матрични функции и плейър за цифрови съобщения, заедно с мониторинг на усилвателите и “HOT SWAP”. Осъществава и мониторинг на линията на съпротивлението на високоговорителите. Той поддържа до два PSS-AS наблюдавани микрофонни конзоли, до осем наблюдавани усилвателя плюс два резервни усилвателя и пейджинг в 8 различни зони на устройство с откриване на A/B линия (BS 5839-част 8).

Включва 8 наблюдавани зони за 25V/70V/100V изходи с едновременен избор, контролни входове и контактни изходи.

IDA8SAB осигурява разширението на зоните и аудио входове и изходите а на системите IDA8, използвайки защитена 48-канална аудио мрежа и мрежа за данни през CAT5/6 или оптична мрежа, която може да бъде мрежа от един контролер и максимум до 31 подчинени устройства чрез ATEÏS local-net.

Два слота за карти могат да бъдат оборудвани с допълнителни 4-канални аналогови аудио вход/изход карти 4 канални AES/EBU карти за цифров аудио вход/изход.

IDA8 network

IDA8C

IDA8C  ГЛАВЕН КОНТРОЛЕР С МАТРИЧНА ФУНКЦИЯ 

Контролерът IDA8C e с усъвършенствана обработка на цифрови аудио сигнали (DSP), има матрични функции за управление, плейър за цифрови съобщения, напълно наблюдаван пожарникарски микрофон и бутони за задействане на спешни съобщения.

IDA8C следи състоянието на усилвателите и „ hot-swap“ превключване между тях. Следи се и импеданса на линията на високоговорителя.

Контролерът поддържа до четири PSS-AS наблюдавани микрофонни конзоли и до осем наблюдавани усилвателя плюс два резервни усилвателя, пейджинг в 8 различни зони на устройство с A/B детекция (BS 5839 част 8). Включва 8 наблюдавани зони за 25V/70V/100V изходи с едновременен избор, контролни входове и контактни изходи.

IDA8C осигурява разширение на зоните, като и на аудио входовете и изходите на системата, използвайки защитена 48-канална аудио мрежа и мрежа за данни през CAT5 или оптична мрежа, Тя може да бъде мрежа от един контролер и максимум до 31 подчинени устройства. ATEÏS local-net, осигурява 256 пейджинг зони с приоритети (1 ~ 99), задоволяващи най-сложните PA/VA изисквания.

Двата слота за карти са предвидени или за 4-канален аудио вход с 0 dB, или за 4-канални аудио карти. Предлагат се и допълнителни AES/EBU карти.

ATEIS Усилватели

          ATEIS DPA           

DPA   СЕРИЯ УСИЛВАТЕЛИ ATEIS

DPA е цифров усилвател на мощност с изключително ниска консумация на енергия (0,2 W на канал) в режим на готовност и висока ефективност на усилване от 90%. Четиристепенен DIP превключвател може да бъде конфигуриран да активира/деактивира функцията на режим на готовност (режим на пестене на енергия), когато се захранва от променливотокова мрежа; да поиска светодиодите на предния панел да отговарят на EN54-16; и за активиране/деактивиране на наблюдението на батерията.

Усилвателите се захранват от 100 VAC ~ 240 VAC 50/60 Hz или 48 VDC резервна батерия. Всеки модел има линейни входове с индивидуално усилване на силата на звука, светодиоди за състояние (захранване, батерия, повреда, обща повреда, претоварване и сигнал) на предния панел, а моделите DPA могат да свържат два канала за удвояване на мощността.

Предлагат се четири модела: DPA8060 (60W x 8CH), DPA4125 (125W x 4CH),  DPA4250 (250W x 4CH) и DPA2500 (500W x 2CH)

DPA Diagram

ATEIS Микрофони

PPM-ASWJB/PSM 8WJJB

PPM-ASWJB/PSM 8WJJB МИКРОФОНИ​

PPM-AS/PSM е еднопосочен адресируем кондензаторен пейджинг микрофон за IDA8 и DIVA система. В съответствие с BS5839, той се наблюдава чрез използване на RS485 протокол през STP CAT5/6 кабел и предава както аудио, така и захранване от пейджинг конзолата към системните модули. PPM-AS/PSM има микрофон с „гъша“ шийка, push-to- бутон за разговор, клавиши за избор на зона и високоговорител на монитора. Бутоните представляват една зона или група от зони и могат лесно да се дефинират в софтуера с помощта на проста матрица за избор. Всички бутони могат да бъдат програмирани от софтуера ATEÏS Studio и всеки бутон може да бъде програмиран за PTT (Push To Talk) или функция за блокиране.

PPM-IT5

PPM-IT5 IP-БАЗИРАНА ПЕЙДЖИНГ КОНЗОЛА

IP базиран Пейджинг конзола със сензорен екран и интерком

PPM-IT5 е IP tocuh конзола за пейджинг, която позволява интерком, пейджинг за повиквания, излъчване на съобщения и др. Всички параметри на пейджинг, необходими за работа, могат да бъдат програмирани: зони, присвоени на различните бутони, име на зони, група от зони, съобщения задействане или контрол на събития. Общо 168 клавиша на 14 страници позволяват избор на зона или група от зони. Предварително записаните съобщения и звънецът могат да се съхраняват в конзолата за IP пейджинг PPM-IT5.

Всички настройки се извършват чрез уеб страници с вашия любим уеб браузър. Благодарение на мощното анулиране на ехото, PPM-IT5 осигурява ясен звук за пълен дуплексен разговор.

SHM1

SHM1 ПОЖАРНИКАРСКИ МИКРОФОН

SHM1 е пожарникарски микрофон за всички, групови или зонови повиквания. Наблюдението по EN 54-16 се осъществява благодарение на интерфейса IDASEC.

Един микрофон се доставя и е включен в системата DIVA8.

PM1

PM1 ПЕЙДЖИНГ МИКРОФОН

PM1 е еднозонов настолен микрофон с вграден предусилвател, който може да се използва с всички продукти на марката ATEÏS. PM1 има РТТ бутон, микрофон с гъша шия и симетричен изход от 0 dB. Може да се захранва от външен захранващ адаптер, 24 VDC. В случай, че PM1 е свързан към устройство, което не може да достави необходимата захранваща мощност. PM1 се предлага с бутон за активиране на устройството и двуцветен светодиод за индикация на състоянието; Използване на един аудио вход + един контакт (необходим е EVAQg2 по избор).

EN54-24 Говорители

ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА ТАВАН ТИП АВ

ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА ТАВАН ТИП АВ

Високоговорители за монтаж на таван тип А/В с различна мощност. Сертифицирани в съответствие с EN 54-24.

РУПУРНИ ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ

 РУПУРНИ ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ

Двупосочни рупурни високоговорители за гласово оповестяване, с различна мощност, сертифицирани в съответствие с EN 54-24 

ЗВУКОВИ ПРОЕКТОРИ ЗА ГЛАСОВО ОПОВЕСТЯВАНЕ

ЗВУКОВИ ПРОЕКТОРИ ЗА ГЛАСОВО ОПОВЕСТЯВАНЕ

Двупосочни звукови проектори за гласово оповестяване, с различна мощност, сертифицирани в съответствие с EN 54-24

ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА ТАВАН

ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА ТАВАН

Високоговорители за монтаж на таван с различна мощност. Сертифицирани в съответствие с EN 54-24.​


ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА СТЕНА


ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА СТЕНА

Високоговорители за монтаж на стена с различна мощност. Сертифицирани в съответствие с EN 54-24.

Sound column

КОЛОНИ ЗА ОЗВУЧАВАНЕ

Високоговорители за озвучаване - колонен тип с различна мощност. Сертифицирани в съответствие с EN 54-24. 

IP wall speaker

IP ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА СТЕНА

IP - мрежов високоговорител PoE, 2-посочна мониторна кутия, 15W мощност​.

IP ceiling mount speaker

IP ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ЗА МОНТАЖ НА ТАВАН

IP - мрежов високоговорител PoE, 2-лентов бас рефлексен високоговорител за таван, 15W мощност.