HotelloХотелски електронни брави с мобилен ключ

Hotello Plus - хотелска система и електронни брави  с мобилен ключ

В наши дни смартфонът се е превърнал в необходим и незаменим помощник, който винаги е с нас и го използваме за все повече неща - за игри, за плащане на сметки, за пазаруване, споделено пътуване и т.н. Това е тенденция, която все повече се ще засилва. Тя предоставя на потребителите много удобства и улеснения.
HOTELLO Plus е решение, което е в крак с тази тенденция. Чрез Bluetooth технологията с ниска консумация на енергия (BLE), електронната брава приема мобилния телефон като карта за достъп. Няма нужда, вече госта да  се реди на опашка на рецепцията, за да получи ключ или карта за стаята в която ще бъде настанен. След потвърждаване на резервацията, госта ще получи своят мобилен ключ на телефон си. Единственото което е необходимо да направи е да инсталира приложението от линка, който ще получи от хотела.
HOTELLO Plus е хотелски софтуер, който може да бъде внедрен както в нови , така и в хотели, които вече имат електронни брави. Комплектите за ъпгрейд са подходящи за почти всички модели брави, а новите хотелски брави са с модерен и изчистен дизайн, който ще отличи вашият хотел от останалите.
Преминаването към  мобилни ключове  и предоставяне на възможността госта да използва собственият си телефон за достъп до стаята си , асансьор , гараж и други обекти в хотела, без да е необходимо да се реди на опашка на рецепцията, за да получи карта или ключ ще привлече повече клиенти към вашият хотел.

BLE diagram

Защо да изберем брави с мобилни ключове?

Понякога наричани още мобилен достъп без ключ или цифров ключ. Това е технология, която позволява на гостите на хотела да използват мобилните си устройства като ключове за стаите. Тази технология позволява безконтактно настаняване в хотели, където гостите могат да заобиколят рецепцията и да отидат директно в стаите си, използвайки мобилните си устройства.

Предлагайки няколко нива на сигурност, технологията за мобилни ключове е най-сигурната форма на достъп до хотела и стаите днес. Физическите ключове и карти лесно се губят или крадат и могат да бъдат използвани незабавно преди госта да е разбрал за загубата им. Вероятността да се загуби или открадне мобилен телефон е значително по-малка, а и всички модерни телефони имат собствени защити срещу неоторизиран достъп до съдържанието им..


  • да създадете рационализиран, автоматизиран работен процес за регистрация;
  • да отговорите на съвременните очаквания на гостите;
  • да намалите работното натоварване на рецепцията.

Лесна и ефективна за гостите и вашия екип, безпроблемната регистрация е отличителен белег на модерното хотелско преживяване. С HOTELLO Plus автоматизацията на чекирането работи по следния начин: Нашият софтуер, HOTELLO Plus, се свързва с PMS. След като получите и потвърдите резервация, издавате мобилният ключ и го изпращате на госта заедно с връзка към мобилно приложение. След като го инсталира, госта се регистрират с имейла с който е направена резервацията и веднага ще види в приложението мобилните ключове за врати за които има осигурен достъп.  

Гостите търсят по-голяма гъвкавост и автономност при престоя си в хотела. Това означава да не се налага да се редят на дълги опашки при регистрация и да могат самостоятелно да получат достъп до цялата необходима им информация.

С без ключовия достъп вече няма да им се налага да записват, раздават или подменят карти или ключове и вместо това ще могат да се съсредоточат върху предоставянето на по-добро обслужване, което очакват вашите гости. Използването на мобилни ключове ви дава възможност да не поддържате 24 часа дежурства на рецепция. Дори и когато госта пристига късно през нощта мобилните ключове ще му осигурят достъп до хотела и и неговата стая.

С използването на мобилни ключове вие намалявате разходите си за карти, дезинфекцията им и в същото време давате своя принос за опазване на околната среда с по-малкото замърсяване с пластмасови отпадъци.

Хотелски брави HOTELLO Plus

Любимият модел на всички дизайнери!

EMMA е хотелска брава с открояващ се модерен дизайн. От външната страна на вратата се вижда само една елегантна черна дръжка, с вградена в светодиодна индикация,  което я прави универсална и подходяща за всеки модерен интериор. 

 

sara electronic hotel lock

Стил и изящество!

SARAH е модерна и изящна хотелска електронна брава от две части. Елегантната и дръжка ще допринесе за допълнителен стил и изисканост във вашият интериор. Подходяща за монтаж на фалцови и без фалцови врати.

EVA hotel lock

Черно благородство! 

EVA е модерна и красива електронна брава подходяща за всеки тип врата. Материала от който е изработена в комбинация с черният цвят излъчват лукс и благородство. Може да избирате от три варианта на покритие - с черна, сребриста и златиста рамка и дръжка.

KATY HOTEL LOCK

Универсална !

KATY е универсална, елегантна хотелска брава, която може да бъде монтирана всяка врата включително алуминиева и PVC. Цялата електроника е вместена в шилда, което я прави изключително подходяща за подмяна на обикновени брави с ключове в работещи хотели. Подмяната става бързо и безпроблемно. 

Eliza hotel lock

Класиката винаги е на мода!

ELIZA е  електронна брава с класическа визия, която винаги ще е актуална. Подходяща е за подмяна на стари хотелски брави от почти всички производители, тъй като в повечето случи прикрива съществуващите отвори.

Вратите ви са външни? Няма проблем. Имаме решение! 
ANNA WP е хотелска брава с класическа визия. Изработена от неръждаема стомана марка 316, специално проектирана за експлоатация в тежки атмосферни условия. Може да се монтира на фалцови и без фалцови врати.
 
Mortise

Предимства на HOTELLO Plus брави

Една и съща карта, издадена еднократно в софтуера, може да се използва за отваряне на брави, четци за достъп до общи помещения в хотела, като SPA центрове, басейни, паркинги и др., достъп до асансьор, енергоспестяващо устройство, сейф, отчитане на работното време, система за управление на персонала и др. 

Самостоятелна интелигентна брава без кабелна връзка, захранвана с 4 алкални батерии.

Бравите поддържат ANSI и DIN стандарт заключващи механизми, подходящи както за без фалцови, така и за фалцови врати. Изработени са от неръждаема стомана. Безопасни и надеждни.

  Бравата може да се използва повече от 1 година нормално с 4 бр. алкални AA LR6)батерии.

 Алармата се задейства при неправилно затваряне на вратата, ниско напрежение на батериите или при опит умишлено да се приберат резетата.

Изключително удобна функция, ако решите да ползвате дадено помещение за конференции или други мероприятия. 

Временна карта за гости, когато няма ток или има проблем с компютъра. Така се избягва от неудобството, причинено на клиентите, и хаосът на рецепция.

Всички брави от серията HOTELLO Plus са оборудвани с механичен ключ за аварийно отваряне.

Бравите могат да се монтират на дървени, метални, а някои модели и на алуминиеви и PVC врати. Подходящи са за хотели, хостели, общежития, имоти отдавани под наем.

HOTELLO Plus- хотелски софтуер за достъп. 

В основата на технологията за контрол на достъпа HOTELLO е нашият персонализиран софтуер за управление. Проектиран с мисъл за гъвкавост и лекота на използване. За разлика от много конкурентни системи за управление на хотелски брави, същият софтуер също ви позволява да издавате мобилни ключове. HOTELLO Plus е напълно адаптивен към вашето конкретно оформление на сградата. Съвместим с карти за достъп и мобилен ключ. Един и същ софтуер за всички формати. За различните потребители могат да се присвояват различни права за достъп. Достъп до определени зони в определени часове, например. фитнес зала на хотела с работно време от 8 до 20 часа. Подробна одитна пътека за всички събития на бравите. Доставя се с криптиран софтуерен лицензен ключ за допълнителна сигурност 

Hotello Plus software

Bluetooth безконтактен четец

Това е идеалното решение за обществени врати със средни и високи нива на трафик, като главни входове, СПА центрове и др.. Четецът комуникира с контролер, разположен от защитената страна на вратата. Четците за контрол на достъпа са идеални за управление конвенционални и автоматични врати, асансьорни контролери, бариери за паркинги, пешеходни врати и автоматизирани шкафове за пратки и др. Работят с HOTELLO безконтактни карти, гривни и мобилни ключове.

 

 Контролер за асансьори

Контролерите за асансьори осигуряват по-голямо удобство и сигурност в хотела. Те осигуряват контролирано движение на на гостите и други посетители до конкретни етажи. Разрешенията за достъп до определени етажи се съхраняват картата за достъп или в мобилният ключ. Контролерът е съвместим с всички модели асансьорни уредби, произведени от водещи световни производители, като Schindler, Kone и Otis. 

 

Програматор за карти
Използва се за програмиране на карти. Изработен е от здрав ABS материал. Чрез него може да четете и записвате карти. Plug and play. Работи в операционни системи Windows XP / Vista / Win7 / Win8 / Win10 /Win11.
 

Портативен програматор

Едно устройство с 3 функции! Преносимото устройство улеснява изключително много работата на мениджърът и техническата поддръжка в хотела. С него може да сверявате дата и часа на бравите, да ги програмирате, да отключвате и да сваляте записите за всички събития на 10 брави едновременно.

Upgrade hotel lock

Ъпгрейд на стари хотелски брави

Надграждането на съществуващи хотелски брави с безконтактен четец или Bluetooth Low Energy (BLE) модул е важен елемент в стратегията за подобряване на клиентската удовлетвореност и подобряване на експлоатационните качества на съществуващите електронни брави. Това става бързо и лесно, без да е необходимо да затваряте хотела за ремонт  или да сменяте вратите. Ъпгрейда на старите брави и опцията за издаване на мобилен ключ създават възможност да намалите разходите си за консумативи и да намалите използването на пластмасови карти. Гостите оценяват удобството и сигурността на мобилните ключове и харесват факта, че те помагат на околната среда. 

За допълнителна информация и изготвяне на персонална оферта се свържете с нас.

HOTELLO eSmart - oнлайн хотелска система и хотелски брави с мобилен ключ

ПРЕДИМСТВА НА СИСТЕМАТА ЗА ОНЛАЙН ЗАКЛЮЧВАНЕ HOTELLO eSMART?

 Има достъп до всички данни от бравите и може да генерира отчети по всяко време. Няма нужда да се синхронизират данните от бравите със софтуера с помощта на карти или други устройства, както е в офлайн системите, за да видите дневника на отварянията на определена врата. В онлайн системата цялата информация е достъпна в реално време. По същия начин в реално време собственикът или управителят на хотела може да следи използването на електричеството в стаята: кой и кога е включил осветлението, за какъв период от време. 

Вече не е нужно гостите да се редят на опашка на рецепцията, за да бъдат настанени. След потвърждаване на резервацията и преди да са пристигнали в хотела, може да им изпратите мобилен ключ или код за достъп до стаята. 

Онлайн хотелската системата за контрол на достъпа включва мрежов енергоспестяващ модул (ключ карта). Той е свързан със сървъра и проследява регистрацията на госта в системата и не включва осветлението в стаята, ако гостът не е регистриран (ако има интеграция с PMS). В случай на използване на карти на служители като ключове за гости, всички подобни събития се записват в специализиран отчет за отклонения в използването на електроенергия в стаите. Освен това е налична възможност за дистанционно включване и изключване на осветлението в хотелска стая. Дистанционното управление на осветлението има предимство пред картата. Картата няма да включи захранването в стаята, докато превключвателят не бъде върнат в нормална работа от собственика/управителя. Тези инструменти са предназначени да предотвратят нелегитимното използване на стаи от персонала на хотела в отсъствието на собствениците и ръководството. 

Системата е уеб базирана и за да се осигури отдалечен достъп на собственици и мениджъри от всяка точка на света, е необходимо да се осигури достъп до Интернет на сървъра. Така те ще могат в реално време да осъществяват контрол от всяко устройство с което разполагат в даденият момент – компютър, таблет или мобилен телефон. 

 Служителите работят в браузър, системата е инсталирана на компактен микросървър. HOTELLO eSmart, което е предимство на нашата система. Това гарантира устойчивостта на грешки на и непрекъсната работа на системата, без да е зависима от трети страни, доставчици на Интернет или облачни услуги. От друга страна намалява и разходите за лицензи при необходимост от откриване на ново работно място.  

Тъй като цялата работа със системата се извършва в стандартен браузър и не изисква инсталиране на хардуерни драйвери, можете да използвате всяка операционна система - Windows, macOS, Android, iOS или Linux.

Смяната на компютър на рецепция не изисква преинсталиране на системата. Просто отваряте връзката в любимият си браузър (Chrome, Safari и т.н.) и започвате да работите. Не е необходима специална настройка на компютъра възстановяване на бази данни и т.н

Вратата винаги се отваря отвътре, чрез натискане на дръжката, дори ако е заключена;

 

Смяната на режима на бравите от хотелски в "офис" прави удобно използването на бравата в бизнес помещения на хотела;

 

КАКВИ ПРОБЛЕМИ РЕШАВА ОНЛАЙН СИСТЕМАТА ЗА ЕЛЕКТРОННО ЗАКЛЮЧВАНЕ?

Докато гостът не бъде регистриран в PMS, картата не може да бъде издадена, ако системата за заключване е интегрирана с PMS. Администраторът създава карти за гости само в системата за управление на хотела (PMS). Той не може да издаде ключ за стая без извършване на фискална операция в системата за управление на хотела. Ако се направи анулиране на настаняване в PMS, картата за гости веднага спира да работи. Ако администраторът в PMS извърши преместване веднага след настаняването, картата за гости спира да работи на първата стая. Тези често срещани методи за нелегитимно настаняване на гост не работят в онлайн системата на HOTELLO eSmart при интеграцията и с PMS.

По имена на служители и гости, дори картата за гости да е издадена от PMS.

За да следи състоянието на стаите, онлайн системата HOTELLO eSmart има специален отчет за използването на сервизни карти в стаите. Ако установите, че картата на персонала е била енергоспестяващият модул на стаята дълго време, можете да изключите осветлението в стаята за определен интервал от време.

За обслужващият персонал (камериерки, поддръжка и др.), картите може да са ограничени до работно им време. Например, такива карти ще работят от 08:00 до 21:00 часа. Това ограничава желанието на служителите да използват такива карти за настаняване на гости.

Картата за гости може да се превърне в платежно средство, което улеснява вземането на решения за покупка в ресторанти, барове, спа центрове и магазини за отдаване под наем. Контрол на храната на бюфет. И двете функции са възможни чрез инсталиране на модула за интегриране на PMS.

Наблюдение на движенията на служителите в реално време. Всички събития за преминаване се отразяват в реално време в отчета за преминаване. Виждате в отчета не само преминаванията на гостите, но и всички преминавания на персонала, включително през сервизните врати.

За всяка конкретна стая можете да проследите кой и кога е запалил осветлението в стаята. Справката отразява времето на пускане и изключване на електричеството и собственика на картата, с която е пускано електричеството. Ако карта на персонала е оставена в ключ картата за повече от един час, такова събитие автоматично се отразява в регистъра на изключенията, което ви позволява да проследите необичайното използване на стаята.

Вместо седмична проверка, поддръжката вижда нивата на батерията на всяка брава и състоянието на оборудването в реално време. В офлайн системите отговорността за следене на заряда на батериите пада върху камериерките, което понякога води до това, че поддръжката не е информирана своевременно за необходимостта от смяна на батериите в бравата. Резултатът може да бъде неизправност на бравата при пристигането на гост. В онлайн системата нивото на батерията се вижда в списъка с брави. Един поглед към отчета ви дава представа на кои брави трябва да сменят батериите си.

Ако гост, например, има затруднения с използването на приложението на телефона си или с въвеждането на кода, бравата може да бъде отворена дистанционно от рецепцията.

SOFIA online hotel lock

SOFIA е онлайн хотелска брава с класически дизайн. Електронна брава с RFID технология и с мобилен ключ. Предният и задния панел са от неръждаема стомана марка 304. Идеална е за подмяна на стари хотелски брави. Покрива съществуващите отвори на вратата за повечето модели хотелски брави на пазара. Предлага се в няколко цвята: инокс, златисто, графит, мед и черно.

IRIS ONLINE HOTEL LOCK

Серията IRIS eSmart хотелски електронни брави с цветни дизайнерски панели е направена с помощта на авангардна технология In-mould (IMD). Благодарение на този усъвършенстван метод за шприцоване на пластмаса, може да се поръчват панели в най различни цветове и дизайн. Използваната CNC обработка прави всеки ръб на бравата идеален и придава стил и класа за надграждане на имиджа на хотела. Рамката на бравата от алуминиев профил и желязната основа осигуряват по-високо ниво на издръжливост и твърдост в сравнение с материала от неръждаема стомана.


MARIE ONLINE HOTEL LOCK

MARIE Bluetooth онлайн хотелска електронна брава.Изключително елегантна с изискан LED ефект, който придава на целия хотел модерно усещане. Три добре подбрани цвята черен корпус със сребърна, златна, "златно кафе" и графитна рамка, отговарят на различните стилове на декорация на различните хотели.

LORA ESMART HOTEL LOCK

LORA Смарт брава излъчваща елегантност и стил. С изискан LED ефект, който придава на целия хотел модерно усещане. Всички монтажни винтове са скрити зад декоративен панел


Всички брави от серията HOTELLO eSmart имат възможност за аварийно отваряне с ключ и аларма за пад на батериите.

Tina onlain hotel lock

TINA е онлайн хотелска брава с изчистен дизайн. Електронна брава с RFID технология и с мобилен ключ. Предният и задния панел са от неръждаема стомана марка SUS304. Идеална е за подмяна на обикновени брави с ключове. Може да се монтира върху съществуваща механична брава 72 или 85 мм. Така преминаването от брави с ключ към електронни става бързо, лесно и без да се налага направата на нови отвори на вратата. 


 

NIKITA online hotel lock

NIKITA е модерна и красива електронна брава с мобилен ключ, състояща се  от 2 части със скрит четец. Всички електронни компоненти на тази серия хотелски брави са в заключващият механизъм: електроника, четец, отделение за батерии. Подходяща е за всеки тип врата. Изработена е от неръждаема стомана марка SUS304, което е гаранция за здравина и качество.

NORA onlain hotel lock

NORA Смарт онлайн хотелска брава с мобилен ключ.  Електронната брава NORA e с отделни дръжки и скрит четец. Всички електронни компоненти на тази серия хотелски брави са в заключващият механизъм: електроника, четец, отделение за батерии. От една страна, това позволява да се придаде модерен и компактен външен вид на бравата, който се вписва във всеки интериор, а от друга страна, това е цялостно инженерно решение без свързващи кабели за отделението за батерии и четеца, което улеснява монтажа и по-нататъшната експлоатация. 

KARINA onlain hotel lock

KARINA Онлайн брава. Отключването може да бъде с код, мобилен ключ или карта. Могат да се генерират както онлайн така и офлайн кодове. Изработена е от здрав и устойчив материал с оксидирано покритие, което гарантира дългогодишна употреба без промяна на външният и вид. Елегантна и стилна тя е подходяща за хотели или апартаменти отдавани на хотелски начала. Възможността да се използват, няколко начина на отключване, дава възможност на хотела да улеснят гостите си като им предложат най-удобният за тях начин на достъп. 

 


hotell esmart diagram
Имате въпроси? Свържете се с нас